Připojte se s námi k akci „Čistá Vysočina 2012“

Občanské sdružení Přátelé Radostína se letos, jakožto i v minulých dvou letech, připojí k dobrovolnické akci „Čistá Vysočina“, kterou již po čtvrté vyhlašuje a podporuje Kraj Vysočina.

Termín a místo konání: 14. a 15. 4. 2012, sraz ráno v 9:00 před chalupou Kučerových v Radostíně

Akce je zaměřena na úklid odpadků podél silnic a cest (např. odhozené plastové PET lahve, sklo, plechovky od energetických nápojů, různé obaly od potravin, cigaretové krabičky, pneumatiky). V minulých ročnících (2010 a 2011) jsme takto uklízeli kolem silnice Radostín – Vojnův Městec a v okolí cesty Radostín – Radostínské Borky – Skalka. Dle počtu dobrovolníků, kteří se ke „znovuzkulturnění“ okolí naší obce zapojí, opět plánujeme vysbírání výše uvedených lokalit a silničních úseků. Zvažujeme též poklizení nepořádku při aleji z Radostína na Hlubokou a přilehlé lokality „Pod kopcem“ – k tomu však potřebujeme dostatek zapálených pracantů i dobrého dubnového počasí.

Počasí neovlivníme, ale přivítáme dobrovolnictvo k aktivnímu zapojení do chystané akce ! Vždyť je to životní prostředí a vizitka nás všech !!!

Na akci doporučujeme vyrazit s pracovními rukavicemi, svačinou + pitím a v oblečení k úklidu odpadků vhodném. Žluté a modré pytle na odpad dodává kraj, zajišťuje též následný odvoz nasbíraného nepořádku. Při nepřízni počasí (vytrvalý déšť, sněžení) se sběr odkládá na příhodnější víkend.

Odpovědět