Hlasujte v anketě „Zlatá jeřabina 2011“

Do 13. dubna 2012 se můžete zúčastnit hlasování o Cenu Kraje Vysočina za kulturní počin minulého roku. Anketa je tradičně rozdělena do dvou kategorií: Kulturní aktivita a Péče o kulturní dědictví.

U každé nominace si můžete rozkliknout podrobnější informace s příslušnými fotografiemi. Možná vás některá z uvedených kulturně společenských akcí, pořádaných slavností, nově zrozených hudebních festivalů, či znovuobnovených tradic přiměje k jejich návštěvě v letošním roce!

Velkou inspirací se nám také mohou stát citlivé rekonstrukce a rehabilitace donedávna zchátralých, poničených, ale pro každý kulturní region velice cenných a vskutku nenahraditelných historických objektů, či nejrůznějších sochařských a malířských děl. Nákladnou obnovu mnohdy iniciují a provádějí i malé obce, nepočetné farnosti, různá občanská sdružení a nadšení jednotlivci. Doporučuji prohlédnout fotografie, dokumentující stav před a po rekonstrukci. Velká pozornost je věnována rehabilitacím původního architektonického členění fasád, tvaru a pročlenění oken, ale i nejrůznějším uměleckořemeslným detailům, které zanikly v průběhu minulých desetiletí v rámci nevkusných a degradujících modernizací.

Hlasovat můžete zde.

Chátrající koželužna rodiny Budischowských v Jihlavě určená k demolici.

Odpovědět